tort egiptean- varianta Monstru

22.2.10

Mie chiar mi-a placut tortul egiptean. Problema mea, insa, se leaga de faptul ca sunt un fan al cremei cu cacao. Deci, poate sa fie divin, daca nu are "crema preferata" si nu e imens (tortul egiptean nu e nici inalt si nici "maare" in diametru) e degeaba....
Asadar m-am pus pe adaptat reteta. Matematic, ca sa nu iasa discutii.
Marian spune mereu ca bucataria nu e farmacie, dar mie asa imi place. Detest sa nu imi iasa vreo prajitura sau vre.. orice "experiment gastronomic".
Revenind: cand sa ma apuc de facut reteta.. Nu aveam oua suficiente!
Noi cumparam mereu la cofrag si e practic, imposibil sa nu existe suficiente oua. Except this time..
A trebuit sa improvizez la blaturi.
Ideea era ca am tava de copt de 26 de cm. Data trecuta, cand am facut var clasica, am constatat ca nu se intinde mai mult de 24 de cm nici sa o bati. Fix atata este cantitatea. Pe site-ul original (sarbesc, traiasca goole translate!) reteta pt un blat de 26 de cm este cu.. 5 albuse- deci- pana aici! Conceptul era sa fac 5 foi, in loc de 3 si 3 umpluturi in loc de 2.
Am facut varianta cea mai comuna la noi (de pe site-ul Ameliei) dar in locul unei jumatati de lingura de faina am pus .. o lingura si jumatate faina + o lingura de apa.
Si daca am avut fructe in casa nu puteam sa nu pun...
Singura diferenta a fost ca tortul n-a fost comestibil dupa o ora, ca nu se inmuiasera blaturile. A fost bun de a doua zi incolo, din ce in ce mai bun.
Si, fiind "un monstru" a tinut 7 zile.
Bine, recunosc, nu mai stau atata de o prajitura nici sa ma pici cu ceara! Fiecare blat a fost umplut cu 2 creme consecutive ca la tortul egiptean si cu fructe.
Ca sa va conving ca am innebunit complet o sa pun poze.

1 comments:

lidia 3/15/2010 1:32 PM  

albusuri mai nu albuse......

  © Blogger template Techie by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP