Asaaaa

19.5.10

Ziua mea a inceput la 7 am si s-a incheiat la 10 pm.
Noua mea zi vad ca incepe la 3 am?!?!?! Paaana mea...
Ca sa nu zic, ieri la 7 juma'te am ii puneam Anei iaurtul iar azi dimi la 3 am ii prajeam pulpite de pui (de data asta, macar, doarme :)) ).

Ultimele 2 zile au fost cosmar. Nici nu stiu cum de tin pasul cu viteza de derulare...

Drama casnica:
Fi-mea nu vrea sa faca caca IN olitza. De duminica mi-am pierdut rabdarea.
Si-a "furat-o" pana acum de 3 ori. Cu sinceritate.
Sunt satula de caca in chilotii de panza, in pantaloni; sunt oripilata de ideea de "clor" (inalbitor, da' tot la compozitia chimica ma gandesc) pe care tre sa il folosesc. In caz ca nu am scris si treaba asta, spalam de mana de dinainte de Pasti. Nici nu ma deranjeaza (doar de-am putea stoarce la fel de bine ca o cuva..).

Deja intru in panica fiindca Ana face 2 ani si am pus-o pe olita de la 8 luni. OPT,  in puii mei!.
La varsta cand alti copii nici nu aveau olita, Ana avea atat olita cat si reductor de wc - pe care il aseza singura la locul lui!
Azi a depasit imaginatia, facand chiar si pipi pe ea -ma rog, s-a asezat pe scaun, in loc  de olitza. Imbracata. Iar si-a luat cateva pe pulpitze. Apoi spunea singura: "pi tine" si "cau" (adica "nu pe tine si nu pe scaun!")
Nu, gata!
Sambata s-a dus din proprie initiativa si "l-a facut" in ligheanul de mutat rufe. Dandu-si pantalonii si chilotii jos, nu oricum...
Deci s-ar putea, nu-s eu nebuna!
Cu vorba buna nu se poate. De la 8 luni si pana la 1 ani si 11 luni e mult. Chiar si pt rabdarea mea de parinte iubitor si bland, care vorbeste pana nu mai are saliva explicand chestii.
GATA. Pana aici. Da-o-n pashtele ma-sii de treaba! (da, stiu, al meu, io-s ma-sa).
Eu n-am mai facut "pe mine" de cand m-a batut mama "sanatos".
Sanziana, numai Dumnezeu stie cate si-a luat pt olitza.
Eu n-am batut-o pe Ana chiar asa sanatos pe cat mi-am luat-o eu (daca mama zicea ca i se rupsese sufletul si la ani de zile dupa "evenment" tot zicea ca bataie ca aia n-am mai luat decat... atunci, cu batzul de alun, pt fumat in clasa a 6-a....). Iar pe Sanzi am refuzat saa (lasa ca s-a ocupat bunica-mea, God rest her soul)
Ne. Ana a primit cu urari de sanatate si viata lunga palme pe pulpe. Si azi si pe fese.
Iar azi chiar mi-am folosit 5 degete.
Si-o sa si-o ia in continuare de fiecare data cand il scapa pe "pute" in chilotzi.
Pai, p... ma-tii de copil, faci numai si numai ce vrei tu?
Ieri a rupt bucatele din jaluzele.
Apoi a facut caca pe ea in timp ce vorbea fericita cu mine, cum sa zic.. Se UITA in ochii mei!
-caca?
- fugi repede la olita!
- pi tine...
- Ai facut PE TINE?!
-da...
Adica stii SA imi SPUI, SA RAZI, SA CANTI ca te-ai cacat pe tine si PUTE, da' sa te asezi 3 minute pe olita e greu, nu?
Scarile le urci de la 11 luni, ceapa ta de copil!
Pipi faci la olita, deci SIMTI cand iti iese ceva pe fund.
DA?!
Biiine...
Naiba te-a luat cu mine, fiindca rabdare inca un an nu mai am cu tine.
Sa te rog, sa te implor, sa te iau cu mine in buda, sa iti explic, sa iti spun povesti cat stai pe olita, sa te conving sa mai stai 10 secunde. Sa te invatz sa mimezi scremutul, Sa iti "desenez" pe burtica cum simti "aici" si la fund "si aici" cum pleaca caca din burtica inspre fund...
Cum sa zic...
Daca nici eu nu stiu sa explic ceva.... Deci Stii. S-o si faci, ceapa ta, ca nu e dupa cum vrei ci dupa cum trebuie. De data asta apare cuvantul-horror, daca altfel nu vrei sa intelegi!

Apropos de "stiu sa explic".
M-a messenger-uit Mihnea. Unul dintre copii pe care i-am avut la engleza cand nici nu stiau bine alfabetul in romana :) ("da' cum se face w?").
A intrat la scoala romano-americana. Cu bursa. Adica are liceul gratuit. Adica foarte tare.
Sa-l prind eu ca nu se duce la concursuri!
Cred ca Mihnea este cel mai geniu dintre copiii care mi-au fost vreodata "dati pe mana". Genul de copil caruia azi ii predai ceva si daca ii amintesti deja se plictiseste :))

Si cu fi-mea... Ce sa zic.. Urasc cand tre sa ma las prinsa de nervi, dar daca altfel nu se poate, asta e, n-avem incotro.
Faza e ca e nevoie sa mentin si echilibrul. Adica sa stie ca e iubita. Deocamdata tre sa fac pe "zbirul" pana face la olita. Fiindca altfel se culca pe urechea "mama ma iubeste orice-as face" si nu ajungem nicaieri. Trist. Macar, cum sa zic.. Cand se duce la Marian jelind ca a fost certata si si-a si luat-o, el o intreaba "pai de ce ai facut pe tine?!" si atunci tace. Sau schimba vorba. Adica.. "Bai, astia s-au pus de-acord, e clar ca am o problema".
Am invatzat o treaba:
I-am zis Anei "o sa iti pun pampersii peste pantaloni sa stie toti copiii din parc ca tu inca faci caca in chiloti. Se uita stramb la mine. Parca nu-i frumos, nu?!

1 comments:

Unknown 5/24/2010 3:26 PM  

Ceai de slabit minune?hahaha ala-i minciuna!Am ras cu lacrimi si sughituri ......fica ta imi aminteste de fi-miu .Al meu se scapa si pe la patru ani zicea ca a uitat sa faca la olita s-au wc,pt.ca se juca si avea ceva important de facut.Mai asti-as copii dăstepti.Al meu la 16 ani vorbeste 4 limbi,canta la pian de la 5 ani ,deseneaza bestial,face sport ,dans si la scoala este un geniu.Sa traiasca masa ,ca daca semana cu tacsooo cum mereu ii aduc aminte se caca si acum pe el:)))))))glumesc!!!!Asti-a copii frate .Cand ma supara si acum ii amintesc ca la viitoarea vizita a prietenei lui, Giulia ,o sa-i povestesc cum facea el kaka la patru ani in pantaloni ,si cum masa ii freca pantalonii pe la bot si nas.....s-a vad il mai pupa gagica?:)))))uffff ma inteapa splina cand aud ca-i dai pe pulpite ,dragi mi-au fost si imi sunt fetele .Nu le-am adus pe lume de frica s-a nu saracesc :))Pupa ochii ei cand plange ,sunt sigura ca este o buna scenarista dupa cele relatate.Sa traiasca la toti parintii ,daca nu ar fi dragalasi ,.......nu stiu cine ar mai avea rabdare sa-i creasca .

  © Blogger template Techie by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP