Jiji?! Nani! pat!

12.4.10

Aceasta povestire despre papagal va incepe cu observatie despre copil.. Ana face fraze! Cu onomatopee! Exemplu: "brrrm-vuuu buba au!" = "e nevoie sa ne ferim de masini fiindca ne pot rani!".
Pe Gica l-am cumparat pt Ana, in ideea de a o scapa de "obsesia canina".
Am reusit.. partial. Ii plac f tare cateii in continuare iar pe "pagal" (a evoluat in pronuntie) il trateaza exact asa cum orice stapan isi trateaza "the pet". Are grija sa aibe de mancare si apa, ii spune ce sa faca atunci cand plecam de acasa si, mai ales, nu se doarme fara el in camera....
In caz ca nu stiti, noi avem "mancare de papagal si apa de papagal". Asta fiindca Ana are curiozitati legate de mei si apa pusa la temp. camerei pt parrot-ul nostru (da, a prins ea o "portita" sa manance cateva seminte, dar ne-am facut ca nu o vedem experimentand, amintindu-i totusi ca mancarea si apa sunt specifiece fiecarei specii ).
Nu ii poate spune "Gica". Ii spune "Jiji", dar el stie ca este subiectul discutiei. Gica e un murdar. Scuipa semintele in toate partile si mai bate si din apripi ca sa le arunce inafara coiviei.
Intr-o zi, abia dadusem cu aspiratorul, ii facusem curat iar "nesimtitul de animal" si-a luat masa apoi a aruncat cojile pe fotoliul si covorul de sub colivie... M-am enervat si l-am certat (ce? nu-i copilul-baiat al familiei?!). I-am spus sa ii fie rusine si ca este "plin de jeg". Ana statea langa mine si nu intelegea de ce ridic aratatorul si ma rastesc la... pasare. I-am explicat Anei de ce sunt suparata la care ea a inceput: l-a certat pe papagal spunandu-i "mizeie! vuuum" si alte multe chestii pe limba ei. Aaaaaa.... bietul animal a mai suportat o runda de cearta de la fi-mea si DUPA ce am dat cu aspiratorul, si cand a fost dus in dormitor ( Ana ma ascultase cand am sters praful spunand: "ia uite cata mizerie face Gica!"). Deci daca veniti la noi si auziti "mizeie- vuuum"= "a facut mizerie si acum trebuie sa dam cu aspiratorul" despre animal e vorba..
Saracul, cred ca s-a invatzat cu cuvantul "nani", fiindca asta inseamna ca urmeaza sa fie mutat din sufragerie in dormitor. Iar Ana ii spune: "jiji! pa! naani! pat!" inchizand usa sufrageriei atunci cand plecam de acasa. Adica: "sa stai cuminte si sa faci nani cata vreme noi suntem plecati!"
Oricum nu prea asculta de mine sau de Marian. Ba lui Marian ii mai si scuipa seminte in cap. El este al Anei. Se rasteste imediat ce Ana se joaca cu alti copii care folosesc jucariile aruncate prin camera. Isi unfla pieptul ala micsi turuie.. La fel se intampla insa si cand se aude usa de la intrare... Deci, daca nu auzi cand bate cineva la usa se activeaza "alarma Gica". Inlocuind un catel cu papagalul nu si-ar fi imaginat nimeni la vremea aia ca vom avea un papagal cu comportament de doberman.. E oki, nu?!
Desigur mai si canta. Chiar e meloman "tipul" si am vazut ca imita destul de bine. Daca ascultam melodiile Anei deja face si el un karaoke mic. Singura chestie in care e de acord cu noi este : "Prea mult flushed away!". Ana vede desenul asta animat de vreo 4 ori pe zi. La un moment dat Gica incepe sa bata din aripi, sa strige si sa se agite (frate, am mai ascultat asta azi de tz-shpe ori! schimbati naibii si voi, sunt satul!). Dar si noi suntem satui numai Ana nu. Iar ea deja stie si ce urmeaza si ne mai si spune... Deh...

1 comments:

lidia 4/14/2010 10:50 AM  

repetitia e mama invataturii....:P:P
si maria face la fel.......se uita la niste chestii non stop...gen tom si jerry, cei trei purcelusi, gaina cea inteleapta etc...

  © Blogger template Techie by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP